Art plàstic i fotogràfic a la germinació

L'univers multidimensional

de Laia Pujol

La Germinació també ens permet descobrir l’univers artístic de nous professionals locals. Artista multidisciplinar, l’artista solsonina Laia Pujol presenta una col·lecció de làmines il·lustrades dissabte, dia 2 d’abril, al pub Sputnik en el marc del concert d’Alexander Aranda. De fet, Pujol confeccionarà en directe la portada del disc en el transcurs de l’actuació.

La il·lustradora va començar a endinsar-se en el món de les arts plàstiques a partir del confinament. En aquest sentit, Pujol gaudeix amb l’experimentació de tècniques diverses i amb la interacció que se n’emana, si bé reconeix una especial predilecció per l’aquarel·la, concretament pel factor impredictible que comporta treballar amb l’aigua.

Així mateix, durant el darrer any ha participat en classes particulars dirigides per Núria Farré, artista barcelonina, i ha assistit al curs de pintura a l’oli, impartit per la pintora valenciana Paula Bonet al taller La Madriguera.

Cucut i amagar

per Joan Padró

La natura no tan sols és bona amant del qui la camina, sinó també del qui la concep des d’un vessant artístic. És el cas de Joan Padró, geògraf i fotògraf solsoní apassionat per l’ornitologia. Diumenge 3 d’abril, l’autor presenta l’exhibició Cucut i amagar, on s’alcen els esfrondralls del Castell de Lladurs i de l’església pristina de Santa Maria.

L’exposició es basa en una aproximació fotogràfica a les bèsties que busquen refugi al bosc. Padró se serveix d’aguaits i tècniques fotogràfiques de fauna salvatge per propiciar un aprofundiment cap a les rutines i conductes que tenen alguns animals quan ignoren els humans.

A banda del prisma més creatiu, Padró imparteix guiatges per a una empresa dedicada a la fotografia de fauna professional des de fa cinc anys. D’aquesta manera, vincula la seva passió amb el món laboral.