Entrades

Hora 12:00h
Parc de la Mare de la Font
Preu: 8€

Sound de secà

Sound de Secà s’apodera del parc de la Mare de la Font amb Emoriô, un espectacle estàtic que percuta sobre el carrer. Mitjançant ritmes d’arreu d’allò més heterogenis, la banda de Cervera fusiona la dansa i el cant amb el propòsit d’abocar el públic en un paisatge sonor sensorial. Així, Emoriô ens convida a un periple de descobertes que, de la mà d’uns personatges misteriosos, la temperatura del carrer ascendeix i en resulten energia i passió desbordant.

Creat l’any 2009, el grup segarrenc s’aferma al moviment, les melodies i la interacció, així com als ritmes afrollatins per situar la percussió en el centre d’una atmosfera visual i, a la vegada, emocional. D’aquesta manera, el conjunt, que duu teixint la seva trajectòria de més d’una dècada en una concameració de valls amples i llargues carenes, es presenta a l’espectador amb el teló de fons de l’steampunk i l’enginy coreogràfic.

Hora: 17:30h
Font de la mina
Preu: 15€

Lu Rois

Lu Rois canta a la infantesa i en versa poesia i cançó. Decidida a interpel·lar el seu jo més menut per poder acaronar-lo des del futur, la compositora sabadellenca tragina el seu univers més personal amb Luna nueva (TBC Produccions i Bankrobber), un single inèdit amb el qual inaugura el 2021. Enregistrat en viu en una sala sense públic, el nou projecte de la pianista musica aquella carta escrita a la Lu infant, nascuda una nit en què la lluna no volia brillar.

Aquesta darrera proposta discogràfica disposa de dos grans aliats a l’escenari. D’una banda, el guitarrista Santi Careta i, de l’altra, DJ Tutu. Juntament amb Lu Rois, la tríada musical redunda en una nova sonoritat mòrbida i delicada, que emergeix en un procés orgànic i col·laboratiu i, alhora, ens orienta cap a la descodificació dels dies fràgils i les nits vulnerables, malgrat el desori quotidià. Enmig d’un pèlag de pedals i sintetitzadors, l’experiment aconsegueix diluir el piano, però reservant a la veu el protagonisme que li pertoca.

La cantant vallesana Lu Rois va debutar l’any 2014 amb el disc autoeditat Camí del far. Vindria poc després l’EP Cau de lluna i el segon llarg, Clarobscur (Hidden Track Records, 2017). Una veu trencadissa, un piano còsmic i unes cançons amarades de sensibilitat són els elements que afaiçonaven encara amb més fermesa i morfologia poètica Microcosmos (TBC Produccions i Bankrobber), un àlbum que gravitava envers la maternitat i que es va publicar el març de 2020, en ple esclat de la pandèmia.

Sold Out

Hora: 19:00h
Font de la mina
Preu: 15€

Eduard Gener

Amb el quart projecte musical sortit del forn l’abril d’enguany, Eduard Gener conquereix la balma de la Font de la Mina per desfer l’enyorança a pedaços i desenrotllar l’anar i venir de l’amor dolç. ‘Enyoro el teu amor tan dolç’ (Jezz, 2021) s’erigeix com una proposta fidel a l’estil mestís i d’arrel jazzística.

El soulman solsoní de referència es proposa tirar endavant una idea molt personal. Es remunta a les antigues orquestres de swing, s’atura amb Guillem d’Efak i Guillamino i, al final, topa amb el present urbà. No és estrany que el projecte abraci, des de la microfonia moderna, peces còmplices dels ritmes negres, que permeten mirar de cara l’optimisme.

Des del debut amb ‘Les Avingudes’ (2015), la proposta més pop de l’artista, passant per ‘Diumenge’ (2017), una producció barroca que segueix reivindicant l’interior i ‘Vitamina D’ (2019), amb ‘Enyoro el teu amor tan dolç’ (2021), ja són quatre els àlbums que integren la discografia de Gener.

Sold Out

Hora: 22:00h
Font de la mina
Preu: 15€

Paula Grande

Mestissatge, valentia i un gran punt de fusió ja no es poden explicar sense anomenar Paula Grande, que va aterrar al món de la música de forma autodidacta, des del carrer i amb la intenció de transfigurar la realitat. Immersa en diversos projectes de co-creació i en l’elaboració d’un tercer disc d’estudi que veurà la llum a finals d’aquest any, la cantautora de Girona duu a la motxilla Viatge Interestel·lar (Little Red Corvette Records, 2016) i SóC (U98 Music, 2018), dos àlbums que es mouen entre els registres del jazz, el rap i el trap. Així, Paula Grande farà parada a la Font de la Mina i ens obrirà el fons de la seva motxilla, erigida com un canal de transformació.

Acompanyada o bé amb les màquines i els pedals, la cantant de jazz projecta el cos per parlar de la seva ànima. En tant que introspectiva, la posada en escena subroga la franquesa en una mirada de la qual n’emergeix la veritat de l’experiència i l’explosió que emana del canvi estacional.

El recorregut de la compositora ha assolit diverses fites, algunes de la talla internacional, que l’han dut a girar per França, Colòmbia i Cuba i a acumular diferents guardons com ara l’Special recognition Prize a la prestigiosa Shure Montreux Jazz Voice Competition, o el premi al millor repertori lliure en el Jazz Voices de Lituània.

Vols gaudir-ho tot?

Compra el teu abonament

Compra l'abonament