Fletxa amunt
La Mare Cultural

CREAR
ÉS L’EMOCIÓ
MÉS INTENSA QUE
PODEM ARRIBAR
A CONÈIXER.

ANNI ALBERS

La Mare Cultural és una associació que té el propòsit de dinamitzar la vida cultural al Solsonès tot posant la mirada a la natura i els productes de proximitat. Es tracta d’un projecte d’arrel que es pensa i es desplega a casa i es caracteritza per la particularitat de servir-se de la cultura local i d’arreu, així com dels entorns naturals de la comarca des dels quals es volen reivindicar i, alhora, impulsar les arts en viu.

L’entitat està formada per professionals del món de la cultura i d’arrels solsonines. Procedents de sectors tan heterogenis com ara el cinema, les arts escèniques, la psicologia, el màrqueting, el dret cooperatiu, el periodisme cultural i la cultura popular amb un vincle i un ànim comú: fer realitat La Mare, la mare que crea, gesta, cuida, impulsa, i nodreix la cultura.

OBJECTIUS FUNDACIONALS
  • Fomentar l’activitat cultural al Solsonès i fer-ne pedagogia.
  • Donar visibilitat a artistes emergents.
  • Vetllar per la qualitat de projectes artístics nascuts al territori.
  • Dignificar el sector cultural i les seves professionals.
  • Explorar la geografia i l’arquitectura de la comarca mitjançant una concepció multidisciplinària i experiencial de la cultura.
  • Apropar la cultura al poble i propiciar-ne un intercanvi de coneixements.
  • Provocar un retorn i un impacte social i econòmic
    a la comarca.
Eduard Gener La Mare
La Mare Cultural

LA MIRADA I ELS VALORS

Amb la voluntat de sembrar i collir, la Mare troba la seva raó de ser en el respecte, la passió, l’enginy i la constància. En aquest sentit, ens interessen les veus que ens miren i ens pregunten, perquè sense interrogació no hi ha innovació ni cooperació, valors que també es consideren substancials. Tot plegat cal que nimbi en marcs no tan sols morals, sinó també contextuals, que ens acompanyin en tots els processos i prenguin el paper que els correspon. Bona part de la direcció vindrà donada per mitjà de la perspectiva de gènere i l’ecologisme, dos ingredients bàsics per crear aliats de la mà de les necessitats evidenciades per la deriva del món actual.

“UNA ÉS
EL LLEGAT
QUE CAL DONAR
ALS FILLS:
LA MARE
SÓN LES ARRELS,
LA MARE
SÓN LES ALES.”