Fletxa amunt
Alexander Aranda - La Llavor - La Mare Cultural

La Llavor

La Llavor és la cita cultural de La Mare Cultural dedicada al talent local i a la cultura d’arrel. Nascuda l’abril de 2021 encara amb la pandèmia incessant, la jornada se serveix dels aires vernals com a teló de fons. L’esdeveniment irromp per tal de respondre a un dels objectius fundacionals de l’entitat, que rau en la promoció i la visibilització de la cultura d’arrel. El Solsonès és terra de talent i l’agrupació cultural vol gestar-lo i entregar-hi vida i projecció. Per això, a través de les Beques Llavor, s’ofereix a dos artistes locals tirar endavant el seu projecte artístic. Amb la finalitat de donar embranzida als seus treballs, els primers beneficiaris són els locals Montserrat Isanta i Alexander Aranda. En aquest sentit, la dotació permet als professionals becats cobrir els primers costos de producció del seu projecte.

Montse Isanta - La Llavor - La Mare Cultural

Per tal de culminar els projectes d’ambdós artistes becats, l’abril 2022 se celebra
La Germinació, una nova jornada artísticomultidisciplinar dissenyada per a reflectir el final de cicle de La Llavor, una proposta que va néixer amb l’objectiu d’oferir projecció, acompanyament i suport a projectes artístics locals emergents per mitjà de les Beques Llavor, finançades per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

D’una banda, Alexander Aranda —Sander— desplegarà al complet l’àlbum Línia de vida, el seu primer disc en solitari. Mentre Sander s’apodera de la veu i la guitarra, el cardoní Carles Ratera timoneja el baix i el navarclí Josep Cordobés pren les regnes de la bateria. Emplaçada al pub Sputnik de Solsona, l’audició en format live session serà enregistrada en directe.

La Llavor - La Mare Cultural
La Llavor - La Mare Cultural

D’altra banda, la solsonina Montse Isanta i el nord-americà Jon Wasserman. També beneficiat per les Beques Llavor, el duet Isanta & Wasserman presenta Amors i Mirades a l’interior del Castell de Lladurs, situat en un tossal espadat, a la banda de llevant del terme municipal homònim. La cantant solsonina avesada a la música antiga, acompanyada del músic en cordes polsades, proposa un treball líric barroc musicat. Ambdós han aprofundit en la música ibèrica, barroca i renaixentista, així com en la lírica del Segle d’Or. Actualment, el duo té en actiu els projectes Amors i mirades i Amors vençuts, el darrer dels quals, emmarcat en el Renaixement ibèric, va ser estrenat al pati de la Casa Gran del Santuari del Miracle (Riner).